7th March 2022 Current Affairs

Spread The Love And Share This Post In These Platforms

JAI HIND 🇮🇳 मित्रो आज के करेंट अफेयर्स में आपका स्वागत है, जहां आपको करेंट अफेयर्स के सबसे महत्वपूर्ण प्रश्न यहां मिलेंगे, जो आपकी आने वाली सभी परीक्षाओं के लिए और आपके साथ-साथ प्रश्न उत्तर के लिए बहुत महत्वपूर्ण हैं। आप पीडी को अभी डाउनलोड करके सेव कर सकते हैं और परीक्षा के समय इसका इस्तेमाल कर सकते हैं और डेयरी समान पीडीएफ अध्ययन सामग्री दिल्ली किसी भी सबसे महत्वपूर्ण चीजों के लिए, आप यहां दिल्ली आते रहते हैं, हम ऐसी एचडी सामग्री पर सफेदी करते रहते हैं। साथ में आपको पीडीएफ चाहिए, तभी आप डाउनलोड कर सकते हैं और आपके पास जो भी सुझाव हो, कमेंट बॉक्स में जरूर दें और ज्यादा से ज्यादा शेयर करें और हमारी ऑफिशियल वेबसाइट पर विजिट करते रहें, पोस्ट को अच्छी तरह से पढ़ें पीडीएफ डाउनलोड करें और तब तक जाएं हिन्द वन्दे मातरम्

Jai Hind 🇮🇳 friend, you are welcome in today’s current affair, where you will find the most important questions of current affairs here, which is very important for all your upcoming exams and together with you question answers. You can download and save the PD now and use it at the time of exam and dairy similar PDF study material Delhi For any most important things, you keep visiting Delhi here, we keep whitening on such HD material. Together you want PDF, only then you can download and whatever suggestion you have, definitely give in the comment box and share as much as possible and keep visiting our official website , let’s read the post well PDF Download and go till Hind Vande Mataram

प्रश्न 01. हाल ही में किस संस्था के साथ NIOT पहली बार OCEANS 2022 आयोजित सम्मेलन और प्रदर्शनी आयोजित कर रही हैं?
Ans :- IIT मद्रास

प्रश्न” 02. हाल ही में प्लास्टिक रीसाइकलिंग और अपशिष्ट प्रबंधन पर शिखर सम्मेलन 2022 का आयोजन किस शहर में किया गया?
Ans :- नई दिल्ली

प्रश्न 03. हाल ही में जारी रिपोर्ट के अनुसार, भारत और कौन सा देश जलवायु परिवर्तन के प्रति सबसे अधिक संवेदनशील हैं?
Ans :- पाकिस्तान

प्रश्न 04. हाल ही में ऑस्ट्रेलिया के किस महान गेंदबाज का 52 वर्ष की आयु में निधन हो गया है?
Ans :- शेन वार्न 

प्रश्न 05. हाल ही में किस मंत्रालय द्वारा बेंगलुरु के सहयोग से “स्त्री मनोरक्षा परियोजना” शुरू की गयी है?
Ans :- महिला और बाल विकास मंत्रालय

प्रश्न 06. हाल ही में आईसीसी महिला विश्व कप 2022 किस देश में शुरू हुआ हैं?
Ans :- न्यूजीलैंड 

प्रश्न 07. हाल ही में विज्ञान और पर्यावरण केंद्र की “भारत की पर्यावरण रिपोर्ट की स्थिति, 2022” किसने जारी की है?
Ans :- भूपेंद्र यादव

प्रश्न 08. हाल ही में जेट एयरवेज का नया मुख्य कार्यकारी अधिकारी (सीईओ) किसे नियुक्त किया गया है?
Ans :- संजीव कपूर‌‌


♦️ 7 March 2022 Current Affairs

Question 01. Recently with which organization NIOT is organizing the conference and exhibition organized for the first time OCEANS 2022?
Ans :- IIT Madras

Question 02. In which city was the Summit 2022 on Plastic Recycling and Waste Management organized recently?
Ans :- New Delhi

Question 03. According to the recently released report, India and which country are most vulnerable to climate change?
Ans :- Pakistan

Question 04. Which great Australian bowler has passed away recently at the age of 52?
Ans :- Shane Warne

Question 05. Recently which ministry has started “Stree Manoraksha Project” in collaboration with Bengaluru?
Ans :- Ministry of Women and Child Developmen

Question 06. In which country has the ICC Women’s World Cup 2022 started recently?
Ans :- New Zealand

Question 07. Who has recently released the Center for Science and Environment’s “Status of India’s Environment Report, 2022”?
Ans :- Bhupendra Yadav

Question 08. Who has been appointed as the new Chief Executive Officer (CEO) of Jet Airways recently?
Ans :- Sanjeev Kapoor‌‌

Rate this post

Spread The Love And Share This Post In These Platforms

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *